Jobs

Geachte student,

Welkom op onze site. Wij zijn als dochter van Sporting Foto Nederland een bedrijf dat al 15 jaar bezig is in de sportteam-fotografie; wij doen een soort schoolfotografie maar dan voor sporters, dus het is grotendeels voor de jeugd. 80% van wat we doen zijn voetballers. Wij hebben altijd gewerkt met goede amateurfotografen maar we gaan in het nieuwe schoolseizoen ook beginnen met het maken van onze eigen fotografen door hen zélf op te leiden; wij kiezen daar studenten voor uit, die we uitleggen hoe alles werkt. En dan niet alleen over zo'n (analoge-) spiegelreflex- camera maar ook over de job met alles wat daarbij komt kijken. De camera's zijn tegenwoordig namelijk zo makkelijk en goed, dat je met een paar proefopdrachten al weet hoe het werkt. Je wordt aangenomen voor 4 uur per week, op zaterdag, eerst voor 4 maanden, daarna eventueel met verlenging. Je werkt rondom je woonplaats. Eerst moet je 1 keer naar Gent komen voor een instructiedag. Dan krijgt je een camera-uitrusting van ons in bruikleen mee. Uitgebreide info kan je aanvragen via een mailtje; je krijgt dan een boekje thuisgestuurd. Mailen kan naar sfnfoto@xs4all.nl. Hieronderstaand vind je alvast wat nadere informatie, welke overgenomen is van de nederlandse site. Daar werken ze al 10 jaar met het trainee-projekt en dat gaat erg goed. Vandaar dat we dit nu ook in belgie gaan introduceren! Omdat bij ons de wetgeving een beetje anders is, kom je bij ons gewoon in loondienst.

Buitendienst:

Trainee-fotograaf:

Voor al degenen die het leuk vinden wat wij doen, en graag met sporters/mensen om willen gaan op of rond de sportvelden, op mensen durven af te stappen, dingen te regelen, en fotografie interessant vinden, of daar zelfs meer over willen leren, hebben wij een projekt ontwikkeld waarbij we van hen sportteam-fotografen ''maken''. Met dat projekt is ruime ervaring opgedaan in Nederland; daar begon het al in 1999, en het werkt enorm goed! Ze hebben daar inmiddels al vele enthousiaste mensen tot sportteam-fotograaf opgeleid. En dat gaan we nu ook in Belgie doen.

Trainees zijn bij ons hoofdzakelijk:

- studenten, eventueel scholieren, die een bijbaantje willen voor de zaterdag-morgen. Voor hen is deze job op het lijf geschreven. Je kan er erg goed mee verdienen en leert ook nog eens heel veel. Klik hier om verder te gaan.

Er zitten overigens ook nog wel wat haken en ogen aan het projekt, maar dat leggen we allemaal keurig netjes uit. Je moet namelijk wel echt serieus zijn.

Amateur-fotograaf:

Voor hen die al flinke ervaring hebben. En liefst zelf ook geschikte apparatuur. Eventueel krijgt u van ons een volautomatische camera in bruikleen. U komt een keer een middag naar het kantoor in Gent om kennis te maken, en een uitleg te krijgen over hoe alles in zijn werk gaat. Daar maakt u ook even een paar proef-opdrachten. Is alles duidelijk en akkoord, en ziet u het zitten en kunnen we u plaatsen dan volgt inschrijving. U maakt thuis nog 1 keer een proefopdracht van een echt sportteam, loopt een ochtend met een ervaren fotograaf mee en kunt daarna zelf aan de gang. Mail ons even uw gegevens en u krijgt van ons een mailtje terug. Opstarten gebeurt het liefst in aug/sept of febr/mrt, maar soms ook tussendoor. U begint in een hoger vergoedingentarief dan de gewone trainees.

Beroeps-fotograaf:

Diegenen die al een ruime ervaring in fotografie hebben en de juiste apparatuur en een auto of motor bezitten, en die wij kunnen plaatsen, beginnen meteen in het hoogste vergoedingentarief bij ons. In principe hoeven zij niet eerst op een startdag te komen. U krijgt documentatie thuis, dat moet u even bestuderen, u maakt 1 proefopdracht om te kijken of alles goed gaat en daarna kunt u aan de gang. Wel op basis van planningen, door ons gemaakt, voor wat betreft het voetbal, en hand- en korfbal. De overige sporten doet u op eigen initiatief, indien u daar animo voor heeft (hetgeen wij ook zeer aanbevelen). Mail ons even uw gegevens, zet er ''beroeps'' bij, en wij nemen dan contact met u op. In principe kunt u gedurende het hele jaar bij ons opstarten.