Historie

In 1988 begon een medewerker van de belgische voetbalbond, die in zijn functie regelmatig te maken had met fotografen, voor zichzelf in zijn garage in Destelbergen een bedrijfje genaamd Publi Jeune. Hij regelde daarmee dat vele jeugd-voetbalteams gefotografeerd werden door fotografen, en dat zij, net zoals bij schoolfotografie, hun eigen foto's konden kopen, als latere blijvende herinnering aan die beoefende sport.

Hij kocht zijn foto's altijd bij de Spector Photo Group in Wetteren (Europa's grootste fotofinisher), en dat ging zo goed, dat men hem vroeg in die firma toe te treden. Reeds in 1990 werd toen ook Nederland gestart, waarvoor men de heer R.A. van Gemeren aannam. Vier jaar later nam hij die vestiging over omdat hij een fotowinkel erbij begon en dat betere mogelijkheden gaf.

Zulks bleek in 1996 toen hij ook de belgische vestiging overnam. Sindsdien zijn er veel dingen gewijzigd en veranderd. Zo draaien wij thans met een eigen laboratorium en printen onze foto's zelf. Verder worden er nu vele extra's geboden aan clubs, begeleiders en spelers/ouders zoals de gratis micro-posters.14 jaar lang werd er in Nederland kantoorruimte gehuurd in een bedrijfsverzamelpand dat stond op de Koninginneweg 1 in Zwijndrecht (vlak onder Rotterdam). Daar hadden ze de hele boven-etage voor henzelf. En de kelder.


In juni 2004 hebben ze echter eindelijk een geheel eigen pand weten te kopen; aan de A.v Leeuwenhoekstraat 12. Na een maanden durende verbouwing zitten ze nu daar. Ze zijn daar heel gelukkig mee, want het is financieel gezien veel interessanter, maar ook nog eens op de begane grond, groter en representatiever. Zo is er nu een apart leslokaal voor de trainees, eigen parkeergelegenheid, en een ruimere archief-, keuken-, en opslagruimte. En in de zomer kunnen we even lekker buiten zitten in de pauze. Wil je een paar foto's van die huisvesting zien, klik dan hier. De linkerkant hebben ze verhuurd aan een handels-bedrijf.

Hun lab staat in HI-Ambacht, een dorpje daar 3 km vandaan. Daar staan fraaie machines waar alle sportfoto's worden gemaakt. Er hoort een winkel bij; Foto Novella . Dat is een moderne 1 uurservice waar ook de gebruikelijke aanverwante foto-producten verkocht worden zoals lijsten, albums, batterijen, films, compact-camera's enz. En er worden heel veel pasfoto's gemaakt. Wil je meer foto's van Foto Novella zien, klik dan hier.

Ons belgische kantoor staat sinds 1997 in het Maaltecenter in Gent. In het jaar ervoor was hen gevraagd ook de belgische tak van het moederbedrijf over te nemen en voort te zetten. Dit hebben ze gedaan en dus hebben we sindsdien ook een officieel eigen bureel in België. 

Daarmee zijn we nu de enige echt grote sportteam-fotografie-firma in de Benelux. Na een lastige beginperiode, groeien we nu sterk en zijn we 'er doorheen'. Wij leiden daarbij tegenwoordig onze eigen fotografen zelf op.

Onze fotografen voorzien wij van een uiterst professionele en ultramoderne spiegel-reflexcamera. Ook geven wij hen speciale trainingen. Verder is er een constante kwalteitszorg. Dat werkt! We zijn nu met vele enthousiaste medewerkers, die graag met mensen en hun camera bezig zijn. Wij zijn daarmee de enige in de Benelux, die een dergelijk mooi produkt voor zo'n mooie prijs op de markt kunnen brengen. Binnen afzienbare tijd zullen alle Nederlandse en Belgische sporters ons kennen!